top of page

Fordypning i Gongspill og percussive instrumenter

Både for deg som ønsker å lære å spille gong, og for deg som vil videreutvikle ditt gongspill.

Registreringen er lukket
Se andre arrangementer
Fordypning i Gongspill og percussive instrumenter
Fordypning i Gongspill og percussive instrumenter

Tid og sted

23. jan. 2022, 10:30 – 16:30

Helsehuset iSenter, Glads vei 20, 0489 Oslo, Norge

Om arrangementet

Hva er et Gongkurs med MovementMeditation?

-På én dag lærer du alt det grunnleggende du trenger for å utvikle evnen til å spille gong ut fra dine forutsetninger, og med en unik tilstedeværelse. 

Dette kurset passer både for deg som ønsker å lære om gongspill, og deg som ønsker å komme videre med din gongspilling. Vi vil ha fokus på meditative og terapeutiske aspekter ved å bruke gong og andre instrumenter. Du vil også lære mer avanserte spilleteknikker.

På dette kurset lærer du også å bruke syngeboller, trommer, hangdrum, shrutibox og andre klang- og rytmeintrumenter.

Vi har gonger av helt forskjellige størrelser og typer tilgjengelig, og dette er en dag fylt med mye moro, og vi kan garantere en uforglemmelig opplevelse.

 

Gongen er et fantastisk instrument, med en utrolig rikholdig klangvidde. Det er ikke noe instrument som kan uttrykke så mange lydfrekvenser samtidig. Og det er mange måter å spille på. Vi har utviklet måter å få gongen til å «synge» på ulike toner, over tid. Dette og mye annet lærer du på våre kurs. Vi opplever både selv, og fra mange tilhørere, hvordan gongen skaper helt nye opplevelser og erfaringer i oss. Det er lett å forstå at gongen har vært brukt til healing i ulike kulturer langt tilbake i tid. 

Når det gjelder å spille instrumenter er to momenter vesentlige. Det ene er din TILSTAND mens du spiller. Det er så mye mer som overføres til tilhøreren enn bare klangen fra instrumentet. -Og når det gjelder et så sensitivt instrument som en gong, er det å være i en tilstand av god tilstedeværelse avgjørende for lytterens utbytte. Det andre momentet er din INTENSJON – hva ønsker du å uttrykke - i det øyeblikket du spiller? Om enn du spiller for noen eller for din egen transformative opplevelse. 

Når det er sagt – den gode nyheten med gongspilling er at bare du er lydhør, så skjer det mye helbredende transformasjon bare av å spille gongen. 

En utbredt erfaring er at det føles som om gongen faktisk spiller gjennom deg – og på den måten blir du enda mer tilstede av å spille.

På kurset lærer du mange spilleteknikker, du lærer om gongen og dens historie – og du får spille mye selv, i tillegg til å oppleve å få ligge ned og oppleve et gongbad. Du får også et rikholdig kompendium med hjem.

Vi har forskjellige typer gonger tilgjengelig, slik at du får prøve helt ulike klanguniverser, og høre og kjenne forskjellen. Alle gonger klinger ulikt, og noen vil tale mer til deg enn andre. Så her får du også mulighet til å gi deg selv gaven av å skaffe deg din egen Gong, som du kjenner "treffer" deg godt.

For å få maks utbytte av gongspillingen, fokuserer vi på klar oppmerksomhet og tilstedeværelse - som er grunnlaget for virkelig å kunne spille slik at du og andre blir berørt - og vi gjør gode meditasjonsøvelser, yoga og in-tuninger underveis, som gjør det lettere for deg å komme i kontakt med gongens potensialer. 

Kurset avsluttes med et herlig Gongbad.

/ Tilbakemelding fra siste kurs:

"Tusen takk for et kjempefint kurs og et mektig Gongbad! Så flott å kunne utforske nye aspekter ved tilstedeværelse og lyd - med en dyktig veiledning fra instruktører som er sensitivt tilstede ift den enkeltes og gruppens behov, og som også har rom for egen utfoldelse. Føler mer ro og glede etter kurset ☺️" 

N. L. /

VEILEDERNE: 

Karina Hornseth og Mats Graf holder Lydreiser og konserter i Skandinavia, Tyskland og England. De har lang erfaring i meditasjonsveiledning og er kjent for å spille med nyskapende og spennende metoder, og samtidig skape rom for dype, gode meditative opplevelser. Begge er også yogainstruktører. De har studert Gongspill hos Mehtab Benton og Don Conreaux, og har senere utviklet nye måter å spille Gong.

Karina er utdannet MediYoga Instruktør og har studium i musikkbasert miljøbehandling.

Mats er multi- instrumentalist og spiller ulike stilarter. Han er også utøver av flere terapiformer. Mats er en anerkjent kursleder i Yoga, meditasjon og healing. Utdannelsene hans er innen både vestlig, kinesisk og indisk medisin. Han har grunnlagt og drevet 5 Yoga- og helsesentre i Stockholm og Oslo. 

Kurset holdes på vårt kurssted, iSenter, på Grefsen.

Billetter

  • Gongkurs 23.1.2022

    kr 1 090,00
    +Tjenestegebyr på kr 27,25

Total

kr 0,00

Dele dette arrangementet

bottom of page